tisdag 30 oktober 2012

Mirre flyttar in
Här är familjens nya medlem, han heter Mirre och har tagit över våra liv helt och hållet. Mirre har ett förflutet som vi inte vet så mycket om. Han dök upp hos en av våra grannar för några månader sedan och försökte flytta in där. Vår granne har tyvärr inte möjlighet att ta hand om honom. Efter att ha pratat om katten och hört sej för så blev det napp hos oss.Vi hade precis börjat prata om att nog vore det trevligt med en katt. Vår dotter älskar alla djur (åtminstone de som har päls och fyra ben). Men vi hade inte trott att det skulle gå så fort. Vi kanske skulle köpa en kattunge till våren eller så...........Nu fick vi en fullvuxen katt inom loppet av en vecka. Vi har kontaktat polisen för att kontrollera om det finns någon som saknar honom, han har ingen märkning och ingen i grannskapet verkar känna igen katten. Så numera bor han hos oss, för gott hoppas vi.

Han är en guldklimp till katt. Han har hur mycket tålamod som helst och ligger helst i TV-soffan med resten av familjen eller i sin egen korg. Nu känns det som om vi alltid har haft honom här hos oss.Han är en herre in sina bästa år, ungefär 5 år gissade veterinären som besiktade katten. Nu är han märkt och vaccinerad. Vi har medicinerat mot öroninflammation och skabb. Han vill helst vara inne och sova eller äta, utelivet verkar han ha fått nog av. Han är rumsren, lirkar upp dörrar som ingenting och kliver i fönstren utan att riva ner en enda grej. Vi har dessutom fått stans coolaste katt, han är inte ens rädd för dammsugaren. Just nu ligger han bakom min rygg och drömmer sköna drömmar, det rycker lite i hans morrhår och han gnyr lite i sömnen.

Nu känns det väldigt bra att ha kunnat ta hand om Mirre och veta att han inte behöver driva omkring helt på egen hand under vintern som kommer. Vi fick en ny familjemedlem som är både barnvänlig, klok och sansad. Det kunde inte ha blivit bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar