torsdag 1 november 2012

Garva lagom

Garva lagom heter en utställning om skinn och skinnhantverk som arrangeras av länshemslöjdskonsulenterna i Gävleborg, Dalarna och Uppsala län. Just nu ställs hemslöjdade alster i skinn och läder ut på Hälsninglands museum i Hudiksvall.En av utställarna är min goda vän SyUlla. Ulla var egentligen min svärmors granne och vän, det var genom svärmor som vi lärde känna varandra. Jag har alltid varit intresserad av hantverk så där har vi ett gemensamt intresse.


Av väl bevarade pälsar blir det snygga mössor och hattar i Ullas symaskin. Här ser ni Ulla i en persianhatt som hon har sytt av material från en isärsprättad och välbevarad persianpäls som ingen använde längre. Så mycket skinn som möjligt återanvänds. I SyUllas skickliga händer skapas vackra handväskor, hattar, sittlappar, armband, nyckelhållare, skinnkassar, pannband, ipadfodral, telefonfodral och mycket mer. Ofta, men inte alltid, används begagnat skinn av hög kvalitet som inte har blivit slitet sedan tidigare. Recykling när det är som bäst!

För några veckor sedan sydde Ulla det här snygga fodralet till vår surfplatta. Fodralet passar exakt på millimetern till plattan och är naturligtvis även fodrat.Under november och december säljs en stor del av tillverkningen. De här vackra väskorna och fodralen, bland mycket annat, kan man köpa under julmarknaden i Österbybruk den 10-11 november, i Lövstabruk under 2:a advent och i Gävle (Gasklockorna) under 3:e advent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar